UTELO BELEEFT OP 16-12 2018 UNIEKE KERSTSPECIAL IN DE NIEUWE NOBELAER.

Bij de uitnodiging voor het bijwonen van deze kerstspecial in het theater De Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur was attent gemaakt op het snel intekenen voor deze kerstviering, ditmaal  buitengaats. Met een volle touringcar van Van der Wou vertrok het Utelo-gezelschap tijdig naar het theater. Wij werden  hartelijk ontvangen als speciale groep en de koffie en iets lekkers stond klaar in de speciaal gereserveerde ontvangstruimte. Dat was een kleine voorbode van de geweldige verwennerij voor onze deelnemers.

VEELBELOVEND

In het programmaboekje werd  deze familievoorstelling met 230 artiesten van 2 tot 65 jaar aanbevolen als een special. De als (on)ervaren cultuurbeoefenaars voorgestelde inwoners van Etten- Leur en omgeving bleken rasartiesten.

Het verhaal van regisseur en tekstschrijver Jos Schievelt  was gebaseerd op De  Polar  Express, die klaar stond om te vertrekken voor het fraaie decor om de Kerstman een bezoek te brengen op de Noordpool . Onderweg werd er gestopt bij  diverse  musicalstations  en werden er allerlei acts opgevoerd. Een prachtige vondst voor een interessante reis. Maar liefst 26 programma- onderdelen werden in een hoog tempo ten tonele gevoerd. Een Big Band opende instrumentaal en daarna trad het koor De Kerkzwervers op, gevolgd door een hartveroverend optreden van balletgroepen in kerstsfeer. Ook de groep ODI bleek een schot in de roos met hun optreden zoals Winter Wonderland en While shepherds watch their flocks. Gitaarspel ,the Bagpiper, de ukelele leverden hun bijdragen Indrukwekkend was  de musicalklas met Wat een feest en na de pauze met een vertolking van Ciske de Rat.

De kerstsfeer werd voor de pauze verhoogd door een trompet trio en solist trompenist Coen Castekleijns. Samen voor altijd was een prachtige vertolking van Marco Borsato door Juul Swijnenburg. Adembenemend op zo’n jonge leeftijd kreeg deze soliste de zaal muisstil. Ook kwam in een toneelsketch de architect om de hoek kijken en gaf een impressie van de toekomstige nieuwbouw. Een uitverkochte zaal bleef tot de laatste minuut genieten van deze grandioze show dat van een hoog niveau bleek. Etten-Leur kan trots zijn op zoveel potentie aan artiesten.

Ook na de pauze was het een wervelende kerstshow met als afsluiting het gezamenlijk zingen van kerstliederen. Om half zes klonk een verdiend langdurig applaus voor  het grote aantal deelnemers.

Kerstviering-plus.

Zoals volgens de jarenlange  traditie wordt  het theaterbezoek gevolgd door  het samen  genieten van een heerlijk diner. Ditmaal was de keuze gevallen op het Restaurant De Viersprong in Dongen. Ook deze afronding bleek een schot in de roos, zodat de 54 deelnemers nog lang konden navertellen over deze kerstspecial van 2018. De oproep om dit samen te beleven in theater en restaurant bleek een van de hoogtepunten van het 66e verenigingsjaar van  Siertuinvereniging UTELO

Nieuwe leden zijn  in het nieuwe jaar van harte welkom via het secretariaat  UTELO Henk Savelkouls, Dorpstraat 51, Ulvenhout tel. 06-46122058, Jacqueline van Gestel, Strijbeekseweg 49, Strijbeek tel 076-5653685 en Ad Denissen, penningmeester, Annevillelaan 52, Ulvenhout tel  076-5612861.

De contributie bedraagt Euro 10,- per persoon  voor  het gehele verenigingsjaar!!

Henk Savelkouls, voorzitter  Siertuinvereniging  UTELO